2017.11.18
Ma jutott eszembe, hogy hiszen nekem van egy blogom. Nem mintha rákényszerülnék, vagy ragaszkodnék hozzá, az elmúlt kb másfél évben hagytam is magára. Ma csak azért jutott eszembe, mert kedvenc hobbimnak a főzésnek szentelhettem egy kis időt, és olyan jól sikerült, hogy gondoltam kár volna elfelejteni. Töltsem fel fészbúkra, mentsem el, vagy mit csináljak vele? Se kattintásokat, likeokat nem akarok, nem akarom magam valami gasztroszakértőként beállítani, semmi. Ma szombat van, de miért is vasárnapi ebéd a címe?
Mert semmiközödhozzá, meg mert jó szombaton megfőzni a hétvégére, hételejére, és vasárnap tényleg szabadnak lenni.
Mai menü: Bazsalikomos paradicsomleves betűtésztával.

Eredetileg lecsós sertésszelet lett volna, de paradicsom leves mellé mégse, de ha már megvolt a lecsópaprika és paradicsom, egy kis föttkrumpli, sonka, kolbász, szalonna, fúszerek, lecsós tojás lett. Remek friss kenyérrel, de ebédnek nem ezt szántam.
Rózsaborsos citromos-zöldséges sertésszelet, "reform"-körettel, magos rukkolával.

Rózsabors az elején egészben, majd közben rátörve. Citrom, mustár, ízlés szerint. Ebbe megfő a hús. Köretnek lidlis reformköret (hajdina, kuszkusz, bulgur, vörölencse) zacskós plusz egy vadriszes tasak, meg zöldborsó. Egy serpenyőben kesudió, pisztácia, és mandula összetörve megpirít, rá a ruccola, kis alaplé, összefonnyaszt, a végén még mag mehet rá. Ínyenceknek egy kis balzsamecetm illetve parmezán is mehet rá, én már soknak tartottam ezt. Desszert, csoki, meg amit találunk a hűtőben, vagy a szekrény mélyén.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése