Címkék

2013. november 30., szombat

A kertünk novemberben

Most, hogy korábban sötétedik, locsolni sem kell, sajnos ritkábban járunk ki a kertbe. Még hétvégén is, pedig akkor lenne idő. Ha lenne. Pedig néha érdemes lenne, márcsak azért is mert a kiültett rózsa gyönyőrű virágot hozott.



nemtudom miért nem forgatja el, ha így van feltöltve... 
A paradicsom leérett, van még pár zöld, azt leszedtem, majd itthon bepirul (ahogy eddig is). A fűszernövények (zellerzöld, petrezselyem, zsálya, kakukkfű) szépen zöldelnek, azolból szedtem is egy pár csokrot, lefagyasztva, vagy leszárítva finom lesz. Sajnos a lestyán kihalt, pedig tavalyról gyönyörűen áttelelt, ember nagyságú volt. Volt még pár paprika, de a fagy előtt leszedtem. Egyik kis kedvencem a harang alakú csípőspaprika (capsicium spicy bell) viszont szépen pirosodott, de most azt is leszüreteltem.
capsicisium spicy bells , azaz csípős harangocskák

ezt hozta az ősz... 
Maradt még a kelbimbó, azon most jönnek csak a kis golyók, talán lesz belőle valami, illetve a fűszernővények úgy néz ki jól bírják, és hagyják még magukat pár hónapig leszüretelni. :)

Lassan jön a teljes felszámolás ideje. Fel kellene ásni, betrágyázni jövőre. Csakhogy jövőre nembiztos hogy lesz idő rá... Fontosabb dolgok lesznek.. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése