Címkék

2013. augusztus 25., vasárnap

Mirage étterem VIII ker, 40. szülinapon

A 40. szülinapomra rengeteg ajándékot kaptam, most egyik kedvencemet, az éttermi meghívást írnám le, merthogy enni szeretek. :) A Mirage étterembe mentünk, oda foglalt Eszter ebédet (nem vacsorát, mert másnap hajnalban irány Szicilia). A jelszó (és a kérés részéről) annyi volt: " Kérj, amit akarsz, rendelj, ami tetszik, érezd jól magad !"
A Mirage egy egykori nagypolgári lakásból átalakított elegáns hely, pici, de hangulatos kerthelyiséggel, ahová mi is kiültünk, ettünk, ittunk, és jól éreztük magunkat. Aperitifnek egy Camparit kértem, narancslével, ezer éve nem ittam ilyet.. :) A menü: A levesek kínálata megfelel mind a gourmek mind a tradicionális ízek kedvelőinek. A gulyáslevestől, a szicíliai hallevesig. (nem, nem ez utóbbit ettük... :) ). Hideg gyümölcsleves: Eszter ette, szerinte finom, jó volt, elfogyott, ennyi. :) Vargányakrémleves sajt chipsszel: A leves főként a gombakrém, illetve a turmixolt gombaíz irányába ment el (szerencsére) , és kifejezetten pozitív, se ételízesítő, se fűszerkeverék eltúlzása (használata) nem akarta túlzottan "pikánssá", vagy alapléízűvé tenni. Az olívaolaj a tetején is arra utalt, hogy odafigyeltek a gomba párolásánál. A levesnek se mélyhűtős, se konzerv íze nem volt, nem volt túlfűszerezve, de épp ez ezért volt finom: a gomba, oliva, és a friss tejszín, (kicsapódás nélkül), remek ízharmóniát teremtettek, tényleg egy remek erdei gomba ízzel lepett meg a leves. A sajtchipsz külön érkezik, olyan mint egy nagy csipsz, de sajtból. Végülis ez a neve, így is hívják. (Lényegében a gombaleveshez nem annyira passzolt, elmajszoltam, de a sajt erős íze, és a gomba markánságát nem kevertem volna). Ennek ellenére mindkettő finom volt. Eszter hideg gyümölcslevest evett, én nem kóstoltam, de azt mondta finom volt. :) Főétel: Hátszínsteak kevert salátával, választható mártással: bearni / zöldbors / egri / szója-chili Ha egy étteremben van hátszín, és bélszín is, sajna - kiindulva a korábbi tapasztalatokból, és hogy most jártunk itt először- hátszín rendeltem, mert bélszín lehet lehet hátszín, de hátszín ritkán bélszín. :) Nos a steak - rare-medimura kérve- teljesen a rendelésnek megfelelőn jött ki, közepén finoman rózsaszín. Ez már plusz pont. A bearni mártás finom volt, de kár a húsra önteni, én a zöldségeket locsoltam vele. A hús forró, és kellemesen, a kérés alapján átsült tízből tízpont. Magyaros szűzérmék sült burgonyakarikákkal: a szűzérmék kellemesen omlósak, és finomak, a burgonyakarika is átsült, kiváló. Mivel "magyaros" enyhén lecsós felütés van az ételen, s mivel a lecsó kissé olajos-zsíros. a krumplival, és a szűzérmével, márhogynem túlságosan is laktató, főképp így nyáron. Nem egy nyári étel, ha a paradicsomos olaj csöpög a krumplira. Finom a krumpli, finom a lecsó, de így együtt már majdnem sok egy picit, némi saláta talán feldobná. Talán nyárra lehetne egy kicsit könnyedebb verzió. Talán már egy tojás beleütése is segítene a dolgon. Desszert. Én úgy jól laktam, hogy nem is akartam desszertet enni. Mondtam is Eszternek, hogy köszönöm, de nem kérek desszertet, főképp, hogy kizárólag édes "nehéz" desszertek voltak. (Somlói, Csokoládéfelfújt, Gundel-palacsinta). Eszter mégis szerette volna, ha eszek valami desszertet, elvégre mégiscsak a szülinapom, és mondta, hogy befelé jövet látott egy sütis pultot is. Jó akkor legyen egy könnyű málnás sütiszelet. És a meglepetés: A pincér ezzel az égő tűzoltószekrényes csővel hozta ki, ami lángol, meg minden. :) Márhogy le volt szervezve, hogy a desszerthez, majd felköszöntenek, én meg majdnem felrúgtam az egészet azzal, hogy kösz, de nem eszek dessszertet". :( Végülis, torta, gyertya, fantasztikus ebéd. ! :) Köszönöm!

1 megjegyzés: