Címkék

2013. október 7., hétfő

Catania II - Az indulás

Irány Szicília, Catania, fapadossal. Szállás lefoglalva, reptéri transzfer oké, biztosítások, EU-s TB kártya rendben. Kora reggel felvett minket a transzfer, bőven időben érkeztünk a reptérre. Becsekollás, ellenőrzés, majd a váróteremben vártunk. A reggeli időponthoz képest meglehetősen sok étterem nyitva volt, bár Eszter nem nagyon akarta, mégis rendeltem egy angolos reggelit, bab, kolbász, tojás, paradicsom, narancsdzsúz. Sikeres is volt.
Nem olcsó, aranyárban mérnek mindent a reptéren, , egy sör majd' egy ezres a reggeli 2-3e, de legalább finom. A Heineken az enyém. (Reggel sört? Hát bizony én a repülés előtt egy kicsit mindig be vagyok parázva, én ezt reggeliztem...)

Én még vadul küzdöttem a Tmobil ügyfélszolgálatával a kinti internet beállításért, addig Eszter már sorban állt a kapunál.  Végülis sikeresen bejutottunk, ablak melletti helyre, egymás mellé (még szép), indulhat a 06:15-ös  gép. Finoman rákanyarodtunk a felszállópályára, majd a jókis gyorsulás, és máris emelkedünk.. Fantasztikus élmény, én kissé fehér kézzel markolászom a karfát, de Eszternek nagyon tetszik. :)
Persze nekem is, nem az első út, de valahogy mégis. A fapados jelző, mint látszik is nem a repcsire szól, teljesen jó, kényelmes helyünk volt, és a gép sem tűnt leharcoltnak. Teljesen jó kis gép, le se szakadt a szárnya, meg ilyenek, kényelmes ülések, meg minden. Jó, ha kaját, vagy piát vennél, azért fizetni kell, de egy másfél órás utat ki lehet bírni enélkül. (Nekem nem sikerült, mert egy unicumot is kértem).


Július végén így hajnalban csodás napsütéses időben szálltunk fel, először a város, majd a felhők alattunk. Még másfél óra se volt, zökkenőmentesen, időben szépen landoltunk Szicilía- Catania nemzetőzi repülőtéren reggel fél kilenc körül.
lent vannak a felhők, fent a kék ég
wizzer a felhők felett
bátorsággyűjtés

1 megjegyzés:

  1. Milyen finom volt az a reptéri reggeli! A kolbász, a bab, a főtt krumplival!!!! Reggel 5-kor befaltam mindet! Mondjuk nem csoda, akkor már "kettő helyett" ettem. ;-)
    A repülés fantasztikus élmény!!! A gyorsulás és a felemelkedés egyszerűen csodás! Mindennap átélném, ha lehetne! Nagyon élveztem. Kár hogy utána olyan "sima" utunk volt. :-P

    VálaszTörlés