Címkék

2013. március 16., szombat

2013 márciusi tél

Katasztrófahelyzet Magyarországon ! Több főútvonal, autópálya bedugult, elzárt települések, áramszünet, és akadozó mobilinternet szolgáltatás. Emberek menedékhelyeken, kiafelelős, meleg tea, átmeneti szállás, belügyminisztériumi sms. Ez volt az elmúlt két nap fő híre. Szerencsére van nekünk Télügyi Biztosunk.

Bakondi György, az  Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője 2012 november 23.-án megkapta kinevezését mint Télügyi Biztos. Jó kis megbízás ez. Tél lesz, kell télügyi biztos. Más kérdés, hogy tavaszügyi biztos is lesz-e, illetve a Húsvéti Tojásfelelős Árkartell És Nemzeti Locsolóbizottságot is létrehozza-e a kormány. De a viccet félretéve. A kinevezés indoka a következő volt: "a tél komplex társadalmi probléma, emiatt rendkívüli felkészülést igényel." Mivan?? Tél mindig is volt, van is lesz, is. A katasztrófavédelemnek - és teljes respect az alkalmazottaknak- de a vezetőségnek is Fel Kell Készülni ilyen helyeztre, vagy legalábbis, Helyt Kell Állni. Ezt az alkalmazottak teljesítették, kérdés, hogy Bakondi úr is, nyugodtan megy-e aludni. A mi Télügyi Biztosunk.


Tél mindig is volt, van is, lesz is. Tudtuk, hogy szar idő lesz? Tudtuk. Felkészültünk? Fel. Az utakon hókotrók, helikopter, tank, batmobil,  Pintér Sándor is küldött egy sms-t, hogy szálljunk át másik kocsiba, no meg jó lesz vigyázni az üzemanyagra.  Köszönjünk.


A hosszú hétvége utazásra csábít, ha már van kocsi ilyenkor kell elővenni, lemenni a telekre balcsira, felmenni a gyerekhez pestrem hazamenni a szülőkhőz, undzovejter. A 7,5T  feletti kamionstop viszont fentiek ellenére sem történt meg, talán kíhúzzuk, gondolták a döntéshozók. A magyar meg megy mint a hülye, nyárigumis szuzuki, majdlesz valahogy, hülye az is, aki útra kellt, ha nem muszáj, na, ezzel is nehezítette mások dolgát..


Tél mindig is volt, van is lesz is. Emlékszem egy ismerősömre, aki Zalában a legnagyobb hóesés, lefagyás, idején kiállt az átfújásos, lefagyott-kanyaros helyre, a kis traktorral, terepjáróval, és elvontatott mindenkit aki "nem az út és látási viszonyoknak megfelelően közlekededett". Ezerötért. Naná. :)
Anno, ez ma kb egy ötös lenne. De nem volt sor, nem voltak beállt utak. Aki hülye volt mer kicsúszott, pengetett, és kihúzták. A srác tudta, hova kell állnia.Mindig volt aki kisodródott, beragadt.
Én most őt javasolnám Télügyi Biztosnak.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése