Címkék

2012. december 28., péntek

swim Zuzu, swim ! - Malacfürdetés


Bár neve alapján a Tengerimalac élvezné a vizet, nálunk a malacfürdetés olyan mint a kisgyerek orrporszívózása- senki nem szereti, de muszáj. Főleg mivel kivakarózta az oldalát (azóta szépen visszanőtt a bundája), kitudja mi miatt, de cica-samponos melegvízes wellness néha kell a kis Lukréciának (Bubumalac, Lukréciusz, Maximusz Mindentbefalusz, Majac).
 

A malacnak rendszertanilag semmi köze a disznóhóz, nevét talán onnan kapta, hogy sivít, ha éhes, illetve talán kicsit hasonlít rá ennyi. Származására nem találtam egyértelmű forrást, az biztos, hogy rokona pld. a tarajos sülnek, erre magamtól is rájöttem, amikor láttam, a sülöket az állatkertben, megdöbbentően hasonlóan viselkednek.
A tengeri pedig a német nevéből "Meerschweichein" tükörfordításból jött. Amúgy annyi igaz belőle, hogy "tengeri" mint a kukorica, azaz Dél.Amerikából származik.  Ott azért mint eleség is alkalmazott, de a tengerimalactartók körében tartózkodjunk, a "kérek 80 deka malacot", vagy a "kicsontozva kérném" kifejezésektől.. Nálunk európában mint dísz, és ketreckisemlős állat van jelen.
Fürdeni nem szeret, be van szarva, ha kivesszük a kis helyéről, de egy ideig azért egész jól elvan a melegvízben. (A cím egyébként innen jött:  http://www.youtube.com/watch?v=5kWyw7kJkoE a videón látható malac sem úgy tűnik mintha élvezné, szegény malac)



















2 megjegyzés:

  1. Jaj, édes kicsi Lukrécia milyen ijedten és segélykérőn néz kifelé! Nincs oda a fürdetésért, de tűri, és utána nem vakarózik (annyit). Úgyhogy néha muszáj. Utána tisztán, de szemrehányóan tekint fel ránk a ketrecéből. De egy kis ubival vagy paprikával ki lehet engesztelni valamelyest... ;-)

    VálaszTörlés
  2. http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=xy2RpVmAQPI&NR=1
    Ezt a videót minden tengerimalac rajongónak (de annak is aki még nem az) látnia kell! ;-)

    VálaszTörlés